Foto – elperiodico.com

Tumšā šokolāde var uzlabot cukura līmeni asinīs un samazināt diabēta risku 13

Vairāki pētījumi ir atklājuši, ka regulāra tumšās šokolādes lietošana kā daļa no veselīga uztura var uzlabot glikozes metabolismu. Šokolādē esošie flavonoīdi samazina oksidatīvo stresu, kas ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc šūnas kļūst mazāk jutīgas pret insulīnu. Tā rezultātā samazinās risks saslimt ar 2. tipa diabētu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Vēzis – sfinkss, Lauva – meinkūns. Kura kaķu šķirne ir piemērota katrai zodiaka zīmei 2
Bērns mirst no trakumsērgas. Ko vecāki no rīta atrada mazuļa istabā? 32
“Mirstiet jauni, mirstiet veci!” – “Rīgas satiksme” ar savu vēstījumu apstulbina daudzus braucējus. Skaidrojums – gluži latvisks 11
Lasīt citas ziņas

Vēl viens pētījums parādīja, ka dalībniekiem, kuri reti lietoja šokolādi, bija gandrīz divreiz lielāka iespēja saslimt ar diabētu piecu gadu laikā. Turpretī, tie, kas vismaz reizi nedēļā baudīja tumšo šokolādi, bija labāk aizsargāti. Lai gan šokolāde ir veselīga daudzos aspektos, ir nepieciešami papildu pētījumi, lai precīzi noskaidrotu, vai šokolādes lietošana tieši samazina diabēta risku.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.