Foto – elperiodico.com

Tumšā šokolāde var uzlabot cukura līmeni asinīs un samazināt diabēta risku 13

Vairāki pētījumi ir atklājuši, ka regulāra tumšās šokolādes lietošana kā daļa no veselīga uztura var uzlabot glikozes metabolismu. Šokolādē esošie flavonoīdi samazina oksidatīvo stresu, kas ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc šūnas kļūst mazāk jutīgas pret insulīnu. Tā rezultātā samazinās risks saslimt ar 2. tipa diabētu.

Reklāma
Reklāma
7 iemesli, kāpēc jūs nespējat zaudēt svaru pat, ja pārtiekat tikai no vienas salāta lapas
RAKSTA REDAKTORS
“Ārsts atnāk ar kafiju, bez steigas…” Paciente dusmīga, kāpēc “Veselības centrs 4” atļaujas necienīt cilvēku laiku
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
Lasīt citas ziņas

Vēl viens pētījums parādīja, ka dalībniekiem, kuri reti lietoja šokolādi, bija gandrīz divreiz lielāka iespēja saslimt ar diabētu piecu gadu laikā. Turpretī, tie, kas vismaz reizi nedēļā baudīja tumšo šokolādi, bija labāk aizsargāti. Lai gan šokolāde ir veselīga daudzos aspektos, ir nepieciešami papildu pētījumi, lai precīzi noskaidrotu, vai šokolādes lietošana tieši samazina diabēta risku.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.