Tumšā šokolāde var uzlabot cukura līmeni asinīs un samazināt diabēta risku 13
Vairāki pētījumi ir atklājuši, ka regulāra tumšās šokolādes lietošana kā daļa no veselīga uztura var uzlabot glikozes metabolismu. Šokolādē esošie flavonoīdi samazina oksidatīvo stresu, kas ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc šūnas kļūst mazāk jutīgas pret insulīnu. Tā rezultātā samazinās risks saslimt ar 2. tipa diabētu.
Vēl viens pētījums parādīja, ka dalībniekiem, kuri reti lietoja šokolādi, bija gandrīz divreiz lielāka iespēja saslimt ar diabētu piecu gadu laikā. Turpretī, tie, kas vismaz reizi nedēļā baudīja tumšo šokolādi, bija labāk aizsargāti. Lai gan šokolāde ir veselīga daudzos aspektos, ir nepieciešami papildu pētījumi, lai precīzi noskaidrotu, vai šokolādes lietošana tieši samazina diabēta risku.