Foto – elperiodico.com

Šokolāde var uzlabot smadzeņu darbību, atmiņu un noskaņojumu 13

Pētījumi liecina, ka tumšā šokolāde ar augstu kakao saturu stimulē smadzeņu zonas, kas saistītas ar baudu, tādējādi palīdzot mazināt stresu un uzlabot garastāvokli. Pārtikas zinātnieks Džojs Dubosts norāda, ka šī efekta iemesls ir šokolādē esošās vielas, kas aktivizē nervu šūnas.
Zinātnieki ir atklājuši, ka regulāra 48 gramu tumšās šokolādes ar 70% kakao lietošana var stimulēt neiroplasticitāti – smadzeņu spēju veidot jaunus savienojumus. Tas savukārt var pozitīvi ietekmēt mūsu atmiņu, izziņas spējas un emocionālo stāvokli.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Vēzis – sfinkss, Lauva – meinkūns. Kura kaķu šķirne ir piemērota katrai zodiaka zīmei 2
Bērns mirst no trakumsērgas. Ko vecāki no rīta atrada mazuļa istabā? 32
“Mirstiet jauni, mirstiet veci!” – “Rīgas satiksme” ar savu vēstījumu apstulbina daudzus braucējus. Skaidrojums – gluži latvisks 11
Lasīt citas ziņas

Vairāki pētījumi ir atklājuši, ka kakao pupiņās esošie flavonoīdi var uzkrāties smadzeņu reģionos, kas ir atbildīgi par atmiņu un mācīšanos, tādējādi uzlabojot šīs kognitīvās funkcijas. Turklāt, ir pierādījumi, kas saista tumšās šokolādes patēriņu ar samazinātu risku saslimt ar klīnisko depresiju.

Lai gan šie pētījumi ir daudzsološi, ir nepieciešami plašāki pētījumi ar lielāku dalībnieku skaitu, lai apstiprinātu šos rezultātus un izprastu precīzus mehānismus, kā šokolāde ietekmē mūsu smadzenes. Tāpēc būtu priekšlaicīgi izdarīt galīgos secinājumus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.