Tumšā šokolāde var palīdzēt novērst sirds slimības un samazināt insulta risku 13
Vairāki pētījumi ir atklājuši, ka tumšā šokolāde var pozitīvi ietekmēt sirds veselību. Piemēram, viens pētījums parādīja, ka cilvēki, kas reizi nedēļā ēda tumšo šokolādi, bija par 8% mazāk pakļauti artēriju aizsprostojumiem.
Savukārt, analizējot datus par vairāk nekā 188 000 veterāniem, pētnieki konstatēja, ka cilvēki, kas regulāri patērēja aptuveni 30 gramus šokolādes, bija mazāk pakļauti koronāro artēriju slimību riskam.
Pētījumi liecina, ka flavonoīdi, kas ir atrodami tumšajā šokolādē, var spēlēt nozīmīgu lomu sirds veselības uzturēšanā. Šīs vielas veicina slāpekļa oksīda ražošanu, kas savukārt izraisa asinsvadu paplašināšanos un asinsspiediena samazināšanos. Tomēr, tā kā daudzi no šiem pētījumiem ir balstīti uz novērojumiem, ir grūti noteikt precīzu cēloņsakarību. Neskatoties uz šiem ierobežojumiem, vairāki pētījumi liecina, ka šokolāde var pozitīvi ietekmēt sirds veselību, samazinot insulta un 2. tipa diabēta risku.