Foto – elperiodico.com

Astoņi pārsteidzoši un attaisnojoši iemesli, kāpēc ir jāēd šokolāde 13

Rūgtā šokolāde – ne tikai ir garšīgs kārums, bet arī īsts superēdiens, kas mūsu organismam sniedz daudz vērtīgu vielu, vēsta portāls “Everydayhealth.com”.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
RAKSTA REDAKTORS
“Ārsts atnāk ar kafiju, bez steigas…” Paciente dusmīga, kāpēc “Veselības centrs 4” atļaujas necienīt cilvēku laiku
TV24
“Es neticu šādām sakritībām!” Slaidiņam aizdomas raisa ASV prezidenta Baidena pēkšņie lēmumi par Ukrainu un Trampa klusēšana
Lasīt citas ziņas

Zinātniskie pētījumi liecina, ka tumšā šokolāde ir bagāta ar flavonoīdiem – augu izcelsmes vielām ar spēcīgām antioksidanta īpašībām. Šie flavonoīdi var spēlēt nozīmīgu lomu vēža profilaksē un sirds veselības uzturēšanā. Turklāt kakao pupiņās, no kurām tiek ražota šokolāde, ir atrodams arī teobromīns – savienojums, kas, pēc uztura ekspertes Tobijas Amidoras teiktā, var palīdzēt mazināt iekaisumu un pat pazemināt asinsspiedienu.

“Kakao ir patiess antioksidantu čempions, pārspējot pat tādus veselīgos dzērienus, kā zaļā tēja un sarkanvīns,” viņa atzīmē. “Jo tumšāka šokolāde, jo vairāk šīs vērtīgās vielas tā satur. Taču, lai neaizmirstu par mērenību, ir svarīgi atrast līdzsvaru starp našķēšanos ar to un ēšanu labas veselības vārdā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šokolāde ir ne tikai lielisks našķis, bet arī satriecoši garšīgs veids, kā rūpēties par savu veselību. Šajā rakstā apkopoti astoņi zinātniski pamatoti iemesli, kāpēc tumšā šokolāde var palīdzēt novērst dažādas slimības, uzlabot garastāvokli un pat stabilizēt cukura līmeni asinīs.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.