Selerijas 4

Gan kātu, gan lapu, gan sakņu selerijas ir aromātiskas, ar patīkami pikantu, spirgtu garšu. Sakņu selerijām ir saldena, mazliet riekstiem līdzīga garša, tās var ēst gan svaigas salātos, gan cept, pievienot sautējumiem.

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
Lasīt citas ziņas

Selerijas vērtīgas ar C un B grupas vitamīniem un organismam vajadzīgām minerālvielām – īpaši kāliju, arī magniju un dzelzi, kas labvēlīgi ietekmē sirdi, baro šo svarīgo muskuli, uzlabo asinsradi. Tajās esošais kālijs un nātrijs ietekmē šķidruma līdzsvaru organismā.

Vērtīgu šo dārzeni padara arī kumarīns, kas kavē brīvo radikāļu izraisītu bojājumu rašanos šūnās, bet šķiedrvielas rosina gremošanas procesus un zarna trakta attīrīšanos. Seleriju lietošana uzturā veicina arī asinsspiediena pazemināšanos.

CITI ŠOBRĪD LASA
Ar seleriju izmantošanu uzturā jāuzmanās, ja ir kuņģa vai divpadsmitpirkstu zarnas čūla un paaugstināts skābes daudzums kuņģa sulā.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.