Pētersīļi 4

Vieni no vissenāk pazīstamajiem un lietotajiem garšaugiem. Tiem piemīt svaigs un spēcīgs aromāts, ko nodrošina ēteriskās eļļas, tie ir bagātīgi ar C, E un B grupas vitamīniem, flavonoīdiem, fitoncīdiem un minerālvielām (dzelzi, kāliju, kalciju, magniju, cinku u. c.).

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
Lasīt citas ziņas

Šķiedrvielas gan saknēs, gan lapās palīdz attīrīt organismu, aktivē gremošanu un vielmaiņu. Neliels sīvums, viegls rūgtenums un sāļums, tāpat aromātiskums papildina ēdiena garšu un smaržu.

Kālijs, kas rodams pētersīļos, labvēlīgi ietekmē sirds veselību, veicina asinsspiediena pazemināšanos. Pētersīļiem piemīt diurētiskas īpašības. Tā kā tie satur arī skābeņskābi, nieru un žultspūšļa slimību gadījumā to patēriņš uzturā jāierobežo. 
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.