Dilles 4
Tām raksturīgo aromātu un izteiktu garšu nodrošina ēteriskā eļļa. Svaigās dillēs ir gana daudz C vitamīna, arī minerālvielu un flavonoīdu, tāpēc saišķīti diļļu vasarā ieteicams apēst ik dienu.
Aktīvās vielas saglabājas arī saldētos diļļu zaļumos, bet kaltējot gan smarža, gan garša vājinās.
Stimulē gremošanas sulu izdali un uzlabo uzturvielu pārstrādi, veicina asinsvadu paplašināšanos, tāpēc nedaudz pazemina asinsspiedienu, arī spēcina sirdi.
Iedarbība ir efektīvāka, lietojot diļļu sēklas, ko izkaltē un gatavo uzlējumu vai saberž piestā un pievieno ēdienam. Ja ēdienam bagātīgi pievienotas dilles, tas labi garšos arī ar pavisam nelielu sāls piedevu.