Dilles 4

Tām raksturīgo aromātu un izteiktu garšu nodrošina ēteriskā eļļa. Svaigās dillēs ir gana daudz C vitamīna, arī minerālvielu un flavonoīdu, tāpēc saišķīti diļļu vasarā ieteicams apēst ik dienu.
Aktīvās vielas saglabājas arī saldētos diļļu zaļumos, bet kaltējot gan smarža, gan garša vājinās.

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
Lasīt citas ziņas

Stimulē gremošanas sulu izdali un uzlabo uzturvielu pārstrādi, veicina asinsvadu paplašināšanos, tāpēc nedaudz pazemina asinsspiedienu, arī spēcina sirdi.

Iedarbība ir efektīvāka, lietojot  diļļu sēklas, ko izkaltē un gatavo uzlējumu vai saberž piestā un pievieno ēdienam. Ja ēdienam bagātīgi pievienotas dilles, tas labi garšos arī ar pavisam nelielu sāls piedevu.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.