Timiāns 4

Latviski dēvēts par mārsilu, šis garšaugs, kuram ir vairāki paveidi, satur daudz ēterisko eļļu. Tā garša labi sader ar gaļas ēdieniem, zupās, kopā ar tomātiem un papriku. Veicina gremošanu, it īpaši, ja maltīte trekna un bagātīga, palīdz mazināt gāzu veidošanos zarnās, atvieglot galvassāpes.

Reklāma
Reklāma
Mājas
Ideālais banānu uzglabāšanas veids – tie nekļūs melni nedēļām ilgi
Kokteilis
FOTO. Alla Pugačova pārvērtusies līdz nepazīšanai
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
Lasīt citas ziņas

Timiāns aromātiskās vielas saglabā arī izkaltēts un labi noder eļļas vai etiķa aromatizēšanai.

Raksts no tematiskā izdevuma “Ēd gudri, ēd vesels”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.