Lejkannas. Ja ļoti gribas košuma, bet puķes vēl nezied, noder arī spilgti krāsotas lejkannas. Pa zedeņu žodziņu augšup vijas kreses. Aiz sētas – ipomeju vigvami, kas izskatās skaisti arī tad, kad augi nezied. Foto – Inita Šteinberga

Kādai jābūt augsnei? 4

Lai uzlabotu augsnes kvalitāti, to var bagātināt ar kompostu, nostāvējušiem kūtsmēsliem. Vislabākā augsnes struktūra ir irdena, viegli rokama, tāda arī labāk uzņems ūdeni un nodrošinās skābekli augu saknēm. Veicot dārza darbus, labāk to darīt, kad augsne nav slapja, bet pagaidīt, lai tā ir drupena, lai neveļas bumbiņās. Pretējā gadījumā tiek bojāta struktūra, augsne tiek pārāk sablīvēta.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ko par tevi atklāj nedēļas diena, kurā esi dzimis?
“Sliktākais vēl tikai priekšā: “dzīvais Nostradams” paredz lielu karu un atklāj, kur tas sāksies
Veselam
Jā, viņi to redz! 8 lietas, par kurām tavs zobārsts zina, ka tu melo 6
Lasīt citas ziņas

Saknēm ir nepieciešams skābeklis, un, ja jūsu augsne ir pastāvīgi mitra, saknēm nav gaisa kabatu, lai tās varētu attīstīties. Daudzi augi dod priekšroku labi drenētai augsnei, tāpēc uzlabojiet augsni ar organiskiem materiāliem.
Kur likt lapas rudenī?

Nededziniet tās! Labāk sasmalciniet un izmantojiet kompostā. Sasmalcinātas lapas labi noder arī zāliena pabarošanai. Rudenī lapas var izmantot kā mulču ziemcietēm, tās labāk tiks pasargātas no sala. Pavasarī lieko lapu kārtu var noņemt un pārvietot uz komposta kaudzi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.