Lejkannas. Ja ļoti gribas košuma, bet puķes vēl nezied, noder arī spilgti krāsotas lejkannas. Pa zedeņu žodziņu augšup vijas kreses. Aiz sētas – ipomeju vigvami, kas izskatās skaisti arī tad, kad augi nezied. Foto – Inita Šteinberga

Vai tomātus var stādīt agri? 4

Lai gan daudzi cilvēki cenšas tomātus stādīt pēc iespējas ātrāk, patiesībā šī metode nepalīdzēs ātrāk tikt pie tomātiem, jo tomātu stādi var tikt pakļauti negaidītām vēlīnām salnām, kas augu var nogalināt. Tomāti neaugs temperatūrā, kas būs zemāka par 10 grādiem. Pirmā pazīme, ka ir pienācis īstais tomātu stādīšanas laiks, ir tad, kad nakts gaisa temperatūra patstāvīgi saglabājas virs 10 grādiem. Protams, ja tev ir siltumnīca, kurā vari nodrošināt nepieciešamos apstākļus, tad tomātu audzēšana var tikt uzsākta ātrāk.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Jā, viņi to redz! 8 lietas, par kurām tavs zobārsts zina, ka tu melo 6
Veselam
Atklāts, kas notiek ar cilvēku nedēļu pirms nāves 66
Kokteilis
FOTO. 5 latviešu sievietes, kas varētu kļūt par pasaules skaistumkaralienēm 55
Lasīt citas ziņas

Augsnes temperatūrai vajadzētu sasniegt vismaz 16 grādus. Ātrs un vienkāršs veids, kā noteikt vai augsne ir pietiekami silta, lai stādītu tomātu stādus, ir iebāžot pirkstu augsnē. Ja vienu minūti nevari noturēt pirkstu līdz galam augsnē, tā, visticamāk, ir pārāk auksta, lai tajā stādītu tomātus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.