Čūskas vīns 6

Ja izdevies nogaršot iepriekš minētos dažādos gardumus, tos visus vēl varētu noskalot ar labi ieturētu vīnu. Bet to varētu darīt ar Vjetnamas vīna darītāju brīnumaino dziru – čūskas vīnu. Vīns pagatavots no rīsiem un indīgas čūskas. Galvenokārt dzira tiek izmantota medicīniskiem nolūkiem. Čūskai pudelē ar rīsu vīnu ir jānostājas vairākus mēnešus pirms dzēriens ir baudāms. Alkoholā esošais etanols čūskas indi padara neaktīvu, tāpēc dzēriens nav bīstams cilvēka dzīvībai. Vīns parasti ir rozā krāsā, jo čūska pudelē noasiņo. Vīns ar izteikti dzēlīgu noti finišā.
Foto – AFP/LETA

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.