Pākšaugi 0

1. Pirms gatavošanas pupām uzlej divreiz vairāk ūdens un noliek diennakti mērcēties. Pupas ir labi izmērcējušās, ja to miziņa ir līdzena, nevis krokaina.

Foto – Aija Geida

Ļoti noderīgas ir pupas, zirņi, turku zirņi (auna zirņi) un lēcas, pateicoties olbaltumvielām, saliktajiem ogļhidrātiem (kas nedaudz palielina cukura līmeni asinīs) un šķiedrvielām, kā arī vitamīniem un minerālvielām. Pākšaugus var ēst ar jebkuru tomātu mērci, kā piedevu vai kā papildinājumu salātiem.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.