Foto: New Africa/SHUTTERSTOCK

3. Kūpināta gaļa un zivis, kūpinātas, žāvētas un pusžāvētas desas 35

Šie pārtikas produkti kaitīguma ziņā pārspēj iepriekšējos – vārītās desas un sardeles. Tos bez pārspīlējuma var saukt par viskaitīgākajiem gaļas produktiem. Satur konservantus, stabilizatorus, biezinātājus, emulgatorus, antioksidantus, krāsvielas, garšas pastiprinātājus.

Iespējamās problēmas: tās pašas, kas jau nosauktas pie vārītiem gaļas produktiem. Turklāt, pusžāvētās un žāvētās desas kaitē aizkuņģa dziedzerim, paaugstina holesterīna līmeni asinīs, kā rezultātā noslogo sirds un asinsvadu sistēmu.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.