
2. Vārītas desas, cīsiņi, sardeles 35
Šie ir vieni no viskaitīgākajiem gaļas ēdieniem, tie satur kaitīgas vielas (vai dažas no tām – atkarībā no produkta): konservantus, stabilizatorus, biezinātājus, emulgatorus, antioksidantus, krāsvielas, aromatizētājus, garšas pastiprinātājus. Turklāt desas, sardeles un cīsiņi satur līdz 80% transgēno soju, kura, lai gan neattiecas uz pārtikas piedevu tēmu, arī ir visai bīstams produkts. Par “galvenās” desu sastāvdaļas – gaļas – kvalitāti būtu vēl atsevišķa tēma.
Iespējamās problēmas: vēzis, kuņģa-zarnu trakta slimības, redzes traucējumi, slikta dūša, caureja, galvassāpes, alerģija. Antioksidanti nogalina derīgo mikrofloru, tādēļ var rasties dažādas slimības un gremošanas traucējumi. Pārtikas krāsvielas un stabilizatori provocē ļaundabīgo audzēju rašanos un attīstību.