“Kaujas bulka” jeb sviestmaize, kas ir svaiga vēl 3 gadus pēc tās pagatavošanas 1

Armijas pavāru mērķis vienmēr ir bijis pagatavot pārtiku ar ilgu derīguma termiņu un kas nav jutīga pret temperatūru maiņām. Ierindniekiem lielākais gardums ir pavisam vienkāršss – garda un sulīga sviestmaize. Galvenās problēmas, ar ko saskārās zinātnieki mēģinot radīt sviestmaizi ar bezgalīgu derīguma termiņu – maize sakalst un tās pildījums kļūst neēdams.
Šīs abas problēmas tika atrisinātas, radot “kaujas bulkas”, jaunu ilgermiņā glabājamu sviestmaizi, kuru ir ēdama līdz pat diviem gadiem pēc tās pagatavošanas. Jautāts, kā garšo jaunievedums armijas ikdienā, viens no karavīriem atbildēja īsi un kodolīgi: “Šī ir labākā divus gadus vecā sviestmaize, ko jebkad esmu ēdis.”
Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.