Gaļas ēdiens, kuru var uzglabāt svaigā gaisā 18 mēnešus 1

Grenlandē ziemas aukstākajos mēnešos dabā atrodamie pārtikas avoti aptrūkās un vietējiem iedzīvotājiem bija jādomā, kā nenomirt badā un nodrošināt savu iztiku ar radošākām metodēm. Tā radās produkts, kas tiek dēvēts par “kiviaq” un kuru var lietot uzturā pat gadu pēc tā pagatavošanas, pat neturot ledusskapī. Kas ir “kiviaq”? – roņa karkasā sapildīti jūras putni (līdz pat 300-400 putni vienā ronī), pēc tam karkasu aizšujot un atstājot neaiztiktu, līdz rodas vēlme baudīt maltīti. Vārds “baudīt” šai gadījumā tiek lietots ar ironisku pieskaņu, jo fermentējušos putnu aromāts ir tik spēcīgs, ka tie jāēd ārpus telpām.
Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.