Kaņepju sēklas 6

Kaņepju sēklas ir lielisks magnija avots. Trīs ēdamkarotes kaņepju sēklu nodrošina 50% no ikdienas magnija vajadzības un satur arī citas svarīgas uzturvielas, piemēram, cinku, kas arī ir iesaistīts stresa regulēšanā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst vislielākie egoisti
Saeima pieņem būtiskas izmaiņas Darba likumā: darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas 188
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 4
Lasīt citas ziņas

Zems cinka līmenis var ietekmēt garastāvokli un izraisīt trauksmi. Cinks palīdz mazināt trauksmi un stresu, iedarbojoties uz neirotransmiteriem, piemēram, GABA un glutamātu. Ja cinka līmenis ir zems, tas var samazināt GABA un glutamāta līmeni, kas var pastiprināt trauksmi, bet optimāls cinka līmenis var palīdzēt to samazināt.

2023.gada pārskatā par deviņiem pētījumiem tika atklāts, ka cilvēkiem ar trauksmi ir zemāks cinka līmenis asinīs nekā cilvēkiem bez trauksmes, un cinka patēriņš ir saistīts ar zemāku trauksmes līmeni.
Trīs ēdamkarotes kaņepju sēklu nodrošina 27% no ikdienas cinka vajadzības, tāpēc tās ir lielisks veids, kā palielināt šī svarīgā minerāla uzņemšanu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.