Lapu zaļumi un krustziežu dārzeņi 6

Lapu zaļumos un krustziežu dārzeņos, piemēram, Šveices lapu bietēs, spinātos un brokoļos, ir daudz barības vielu un augu savienojumu, kas palīdz mazināt stresu, piemēram, C vitamīns, karotinoīdi un magnijs.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst vislielākie egoisti
Saeima pieņem būtiskas izmaiņas Darba likumā: darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas 188
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 4
Lasīt citas ziņas

Magnijs spēlē svarīgu lomu ķermeņa reakcijā uz stresu, un tā trūkums var pasliktināt spēju tikt galā ar stresu. Pētījumi liecina, ka stress var palielināt magnija zudumu ar urīnu, kas var veicināt magnija deficītu, savukārt zemi magnija līmeņi var palielināt uzņēmību pret stresu. Faktiski cilvēkiem, kuri bieži piedzīvo stresu, magnija līmenis asinīs bieži ir zemāks nekā cilvēkiem, kuri nav pakļauti stresam.

Palielinot magniju saturošu pārtikas produktu, piemēram, zaļumu, patēriņu, var palīdzēt paaugstināt magnija līmeni un mazināt stresu. Piemēram, viena glāze vārītu spinātu nodrošina gandrīz 40% no ieteicamā magnija daudzuma.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pētījumi arī liecina, ka cilvēkiem, kuri regulāri ēd krustziežu dārzeņus, piemēram, brokoļus, ziedkāpostus un Briseles kāpostus, ir zemāks stresa līmenis salīdzinājumā ar tiem, kuri tos nelieto.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.