Variē ar graudu izvēli 0

Divi neseni pētījumi apstiprināja potenciāli augstu riska faktoru saslimšanai ar vēzi – arsēna veidošanās rīsos un rīsu produktos. Tas atrasts augsnē un pazemes ūdeņos, un visvairāk dabiski arsēnu uzņem rīsi, salīdzinājumā ar citiem graudaugiem, augļiem un dārzeņiem. Ņemot vērā to, ka cilvēki nedēļā apēd apmēram divas krūzes rīsu, saskaņā ar slimību ierobežošanas centru, ir liela iespējamība, ka arsēns negatīvi ietekmēs veselību. Tiek ieteikts ierobežot rīsu daudzumu ēdienkartē un atrast tiem alternatīvu.

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
Kokteilis
VIDEO. “Spļāviens latviešu dvēselēs!” Cilvēkus pamatīgi satracina “Spēlmaņu nakts” priekšnesums
Lasīt citas ziņas
Mikro izmaiņas: izmēģini kinoa, miežus, polentu, kuskusu un kviešus, kā arī neaizmirsti par indiešu recepti, kuru pieliki pie ledusskapja jau sen (aromātiskie rīsi kā basmatī un jasmīni uzrādīja apmēram pus līdz vienai astotdaļai arsēna līmeņa). Kad tomēr izlem ēst brūnos rīsus, kārtīgi tos noskalo ar lielu daudzumu ūdens.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.