10 negaidītas idejas mikroviļņu krāsns izmantošanai 0
1. Lai atjaunotu samalto garšvielu un piedevu aromātu, uzsildiet tās uz pilnu jaudu uz 30 sekundēm.
2. Ja sacietējušu maizi ietin papīra salvetē un izsilda 1 minūti, maize atkal kļūs kā svaiga.
3. Mandeles viegli notīrīt, ja ieliek tās verdošā ūdenī un silda ar pilnu jaudu 30 sekundes.
4. Valriekstus viegli notīrīt no mizas, sildot ūdenī četras – piecas minūtes ar pilnu jaudu.
5. Apelsīnu un greipfrūtu viegli notīrīt no baltā mīkstuma, sildot ar pilnu jaudu 30 sekundes.
6. Mikroviļņu krāsnī viegli un ātri var izžāvēt apelsīnu un greipfrūtu mizu. Izlieciet to uz papīra salvetēm un sildiet ar pilnu jaudu divas minūtes. Sildīšanas laikā miza jāapmaisa. Pēc atdzišanas tā kļūst sausa un trausla. Glabājiet sauso mizu cieši noslēgtā traukā.
7. Mikroviļņu krāsns var izspiest sulu no citrona vai apelsīna praktiski līdz pēdējai pilei pat tad, ja miziņa ir ļoti bieza. Sildiet augļus mikroviļņu krāsnī vairākas minūtes, ļaujiet atdzist un viegli izspiedīsiet no tiem sulu.
8. Mikroviļņu krāsnī var žāvēt zaļumus ziemai, dārzeņus, kā arī sausiņus un riekstus.
9. Var izkausēt sacietējušu medu 1 – 2 minūšu laikā.
10. Mikroviļņu starojumā var iznīcināt ieēdušos smaku no virtuves dēlīšiem. Tie ir jāapmazgā, jāierīvē ar citronu un “jāizcep” mikroviļņu krāsnī.