“10% miltu var aizvietot ar šo sastāvdaļu, un būs superīgāks rezultāts!” Konditores ieteikums kūku cepējām 0
“Kukurūzas ciete ir biezinātājs. Kas ir interesanti, labāk kūkām izmantot tieši kukurūzas, ne kartupeļu cieti, kas, iespējams, ir vieglāk pieejama un bieži vien daudziem jau ir mājās, jo tā dos mazliet klīsterveidīgu tekstūru, kas līdzināsies ķīselim, TV24 raidījumā “La Dolce Vita. Ēd vesels!” ciemojas konditore, šokolādes māksliniece Diāna Goba. Viņa gatavo grieķu jogurta krēmu ar svaigu rabarberu džemu un ogu musu!
Izmantojot kartupeļu cieti, mainās arī kūkas garša.
Līdz ar to kukurūzas ciete ir vairāk konditorejai piemērota, tā padara irdenākus arī biskvītus, kas ir viens no kūku cepēju trikiem.
“10% miltu var aizvietot ar kukurūzas cieti un būs superīgāks rezultāts!” Goba iesaka.
Kukurūzas ciete ir piemērotāka arī pienu saturošu ēdienu biezināšanai. Savukārt kartupeļu cieti labāk izvēlēties skābas garšas ēdienam – augļu ķīselim un tamlīdzīgi.
Kukurūzas ciete noder konditorejā, mīklai tā dod stabilitāti. Tā arī piešķir kraukšķīgumu, piemēram, vafeļu mīklai. Ciete var palīdzēt arī kā saistviela. Tā gan nevar gluži pilnībā aizstāt olu, bet noteikti var sekmēt kaut kā salipināšanu kopā.