Brūnie rīsi 0

Foto: SHUTTERSTOCK

Brūnie rīsi ir lieliska izvēle pirms alkohola lietošanas, jo tie sniedz vairākus nozīmīgus ieguvumus organismam:

Bagātīgs komplekso ogļhidrātu avots – Brūnie rīsi satur daudz sarežģīto ogļhidrātu, kas nodrošina vienmērīgu un ilgstošu enerģijas piegādi, novēršot straujas cukura līmeņa svārstības asinīs alkohola lietošanas laikā.

Palēnina alkohola uzsūkšanos – Tā kā brūnie rīsi ir bagāti ar šķiedrvielām, tie palēnina gremošanas procesu un tādējādi arī alkohola uzsūkšanos asinīs, palīdzot izvairīties no straujas reibuma.

Uztur stabilu cukura līmeni asinīs – Alkohola lietošana var izraisīt cukura līmeņa svārstības, bet brūnie rīsi palīdz novērst šīs krasās izmaiņas, jo to sastāvā esošie ogļhidrāti tiek sagremoti lēnāk nekā vienkāršie cukuri.

Samazina izsalkumu un novērš pārēšanos – Brūnie rīsi ir ļoti sātīgi, tāpēc tie palīdz ilgāk saglabāt pilnības sajūtu un samazina vēlmi ēst neveselīgas uzkodas alkohola lietošanas laikā vai pēc tās.

Atbalsta aknu darbību – Brūnie rīsi satur B grupas vitamīnus un magniju, kas palīdz organismam labāk apstrādāt alkoholu un mazina tā negatīvo ietekmi uz aknām.

Foto. pexels.com/ Engin Akyur

Tādēļ brūnie rīsi ir lieliska maltītes sastāvdaļa pirms alkohola lietošanas, jo tie palīdz uzturēt stabilu enerģijas līmeni, novērš cukura līmeņa svārstības un aizkavē alkohola uzsūkšanos, mazinot tā negatīvo ietekmi uz ķermeni.

Siers

Siers ir lieliska izvēle pirms alkohola lietošanas, jo tas sniedz vairākus nozīmīgus ieguvumus organismam:

Augsts tauku un olbaltumvielu saturs – Siers satur daudz tauku un olbaltumvielu, kas izveido aizsargkārtu kuņģī, palēninot alkohola uzsūkšanos asinīs un mazinot tā strauju iedarbību.

Ilgstoša sāta sajūta – Siera sastāvā esošie tauki un olbaltumvielas nodrošina sāta sajūtu ilgāku laiku, kas palīdz izvairīties no pārāk ātras alkohola uzsūkšanās un samazina vēlmi uzkodas vēlāk vakarā.

Stabilizē cukura līmeni asinīs – Siers satur minimālu daudzumu ogļhidrātu, bet ir bagāts ar olbaltumvielām un taukiem, kas palīdz novērst cukura līmeņa svārstības asinīs, kas var rasties alkohola lietošanas laikā.

Aizsargā kuņģi – Siers veido dabisku aizsargslāni uz kuņģa sienām, kas var mazināt alkohola kairinošo ietekmi uz gremošanas sistēmu.

Samazina paģiru smagumu – Lēnāka alkohola uzsūkšanās un stabils cukura līmenis var palīdzēt samazināt dehidratāciju un citus nepatīkamus simptomus nākamajā dienā.

Tāpēc siers ir lieliska izvēle pirms alkohola lietošanas, jo tas palīdz aizsargāt kuņģi, stabilizēt enerģijas līmeni un samazināt alkohola negatīvo ietekmi uz organismu.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.