Saldie kartupeļi 0

Foto: SHUTTERSTOCK

Tie ir bagāti ar sarežģītiem ogļhidrātiem, kuri tiek sadalīti ilgākā laikā un palīdz uzturēt stabilu cukura līmeni asinīs.

Foto. Scanpix/Fabian Sommer/dpa

Banāni

Banāni ir lieliska izvēle pirms alkohola lietošanas, jo tie nodrošina vairākus svarīgus ieguvumus organismam:

Bagāti ar kāliju – Alkohols veicina dehidratāciju un samazina elektrolītu, tostarp kālija, līmeni organismā. Banāni ir lielisks kālija avots, kas palīdz uzturēt elektrolītu līdzsvaru un novērst muskuļu krampjus un vājumu.

Palīdz saglabāt hidratāciju – Banānos esošais kālijs un ūdens saturs palīdz uzturēt organisma mitruma līmeni, kas ir svarīgi, lai izvairītos no alkohola izraisītās dehidratācijas un galvassāpēm.

Satur veselīgus ogļhidrātus – Banāni ir bagāti ar dabīgajiem cukuriem un kompleksajiem ogļhidrātiem, kas nodrošina ilgstošu enerģiju un palīdz novērst krasus cukura līmeņa kritumus alkohola lietošanas laikā.

Saudzē kuņģi – Banāni veido aizsargkārtu uz kuņģa sienām, kas var palīdzēt samazināt kuņģa kairinājumu un skābes līmeni, ko alkohols var izraisīt.

Mazina sliktas pašsajūtas risku – Banāni satur B grupas vitamīnus un magniju, kas var palīdzēt samazināt paģiru simptomus un alkohola ietekmi uz nervu sistēmu.

Tāpēc banāni ir lieliska un viegli pieejama uzkoda pirms alkohola lietošanas, jo tie palīdz uzturēt elektrolītu līdzsvaru, stabilizē cukura līmeni asinīs un aizsargā kuņģi.

Ilustratīvs foto.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Lasis

Lasis ir lieliska izvēle pirms alkohola lietošanas, jo tas sniedz vairākus būtiskus ieguvumus organismam:

Bagāts ar omega-3 taukskābēm – Omega-3 taukskābes palīdz samazināt iekaisuma procesus organismā, kas var pastiprināties alkohola ietekmē. Tās arī veicina smadzeņu darbību un var palīdzēt mazināt alkohola izraisīto dehidratāciju.

Augsts olbaltumvielu saturs – Olbaltumvielas palīdz saglabāt sāta sajūtu un palēnina alkohola uzsūkšanos asinīs, tādējādi novēršot strauju reibuma iestāšanos.

Bagāts ar B grupas vitamīniem – Lasis satur daudz B grupas vitamīnu, kas nepieciešami enerģijas ražošanai un smadzeņu darbības uzturēšanai. Alkohola lietošana var izsīcināt šos vitamīnus, tāpēc lasis palīdz saglabāt līdzsvaru.

Veicina aknu veselību – Lasis satur barības vielas, kas atbalsta aknu funkcijas un palīdz organismam efektīvāk apstrādāt un izvadīt toksīnus, tostarp alkoholu.

Samazina cukura līmeņa svārstības – Lasis ir olbaltumvielām un veselīgajiem taukiem bagāts ēdiens, kas palīdz stabilizēt cukura līmeni asinīs un novērš krasas enerģijas svārstības alkohola ietekmē.

Pateicoties šīm īpašībām, lasis ir lieliska izvēle pirms alkohola lietošanas, jo tas palīdz mazināt alkohola negatīvo ietekmi, uzturēt enerģiju un nodrošināt organismam svarīgas uzturvielas.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.