Auzas 0

Foto: Ferumov/Shutterstock

Auzas ir lielisks ēdiens, ko ēst pirms alkohola lietošanas, jo tās sniedz vairākus būtiskus ieguvumus organismam:

Bagātas ar šķiedrvielām un olbaltumvielām – Auzas palīdz saglabāt sāta sajūtu ilgāku laiku un palēnina alkohola uzsūkšanos asinīs, tādējādi samazinot tā straujo ietekmi uz ķermeni.

Aizsargā kuņģi – Auzu putra veido aizsargslāni uz kuņģa sienām, kas var palīdzēt samazināt kuņģa kairinājumu un skābes līmeņa paaugstināšanos, ko izraisa alkohols.

Uzlabo aknu darbību – Auzās esošie antioksidanti un šķiedrvielas veicina aknu veselību un palīdz organismam efektīvāk izvadīt toksīnus, ieskaitot alkoholu.

Uztur stabilu cukura līmeni asinīs – Auzas ir lielisks komplekso ogļhidrātu avots, kas lēni sagremo un palīdz novērst krasas cukura līmeņa svārstības, kas var izraisīt reiboni un nespēku alkohola lietošanas laikā.

Mazina vēlmi pēc neveselīgiem ēdieniem – Alkohols bieži izraisa vēlmi pēc taukainiem un neveselīgiem ēdieniem, bet auzas palīdz saglabāt sāta sajūtu un var atturēt no pārmērīgas uzkošanas vēlāk.

Tāpēc auzu ēšana pirms alkohola lietošanas var palīdzēt mazināt alkohola negatīvo ietekmi uz organismu un samazināt iespējamo diskomfortu nākamajā dienā.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.