Olas 0

Foto. Scanpix/LETA

Olas ir viens no labākajiem pārtikas produktiem, ko ēst pirms alkohola lietošanas, jo tās sniedz vairākus svarīgus ieguvumus:

Bagātas ar olbaltumvielām – Olas satur augstas kvalitātes olbaltumvielas, kas palīdz justies paēdušam ilgāku laiku un palēnina alkohola uzsūkšanos asinīs.

Palēnina alkohola uzsūkšanos – Olbaltumvielas un tauki olās palīdz veidot aizsargslāni kuņģī, kas samazina alkohola iedarbību un palēnina tā nokļūšanu asinsritē.

Novērš straujas cukura līmeņa svārstības – Olas palīdz uzturēt stabilu cukura līmeni asinīs, kas var samazināt reiboņa un nespēka sajūtu, ko alkohols var izraisīt.

Lecitīns aknu darbībai – Olas satur lecitīnu, kas palīdz aknām efektīvāk pārstrādāt alkoholu un mazināt tā kaitīgo ietekmi uz organismu.

Mazina vēlmi pēc neveselīgām uzkodām – Alkohols bieži izraisa vēlmi pēc treknām un neveselīgām uzkodām, taču olas rada sāta sajūtu un var palīdzēt izvairīties no pārmērīgas neveselīgas ēšanas pēc alkohola lietošanas.

Tāpēc olu ēšana pirms alkohola lietošanas var palīdzēt samazināt negatīvo ietekmi uz organismu un mazināt paģiru simptomus nākamajā dienā.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.