Foto: Fotolia

2. Kāpēc ananāsi ir tik dzelkšņaini? 10

Šķiet, ananāsu ārējā daļa ir kliedzošā pretrunā ar šā augļa esības mērķi, proti – kā gan dzīvnieki spēj piekļūt iekšpusē esošajam mīkstumam? Atbilde, iespējams, varētu būt arī ļoti vienkārša – veikalos nopērkamie ananasi vienkārši ir negatavi, bet dzīvnieki šo augli ēd tikai tad, kad tas ir pilnībā nogatavojies. Tostarp dzelkšņaina ārējā puse ir daudzu augu augļiem, lai tādējādi tos pasargātu līdz nogatavošanās brīdim.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.