7. Gabalos sagriezti salāti ar zilā siera mērci 0
Zilā siera mērce man ir garšojusi pat ļoti kopš bērnības. Amerikā bija restorānu ķēde “Howard Johnsons,” kur man galvenais bija panēti un cepti gliemji (clams), kādus Latvijā nekad neesmu redzējis. Blakus salātiem allaž lūdzu zilā siera jeb rokfora mērci. Šajos salātos aisberga salātu galviņu vienkārši sagriež četrās lielās daļās. Galvenais ir tas, ko tām liksim virsū. Un tātad:
Galviņa aisberga salātu
8 šķēles bekona, kas uzceptas līdz kraukšķīgumam, atdzesētas un salauztas gabaliņos
Ķiršu tomāti, kas sagriezti uz pusēm
Sarkanais sīpols, kas sakapāts
Mērcei:
1 glāze skāba krējuma
½ glāze majonēzes
3 ēdamkarotes paniņu
3 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
½ tējkarote Vusteršīra mērces
¼ tējkarote ķiploku pulvera
¼ tējkarote sāls
½ tējkarote melno piparu
100 grami labas kvalitātes zilā siera
Saliec visas mērces sastāvdaļas bļodā un maisi līdz mērce ir gluda, bet vēl ar zilā siera gabaliņiem. Vismaz 30 minūtes ledusskapī.
Uz šķīvja uzliec salāta daļu. Pārlej ar mērci, un tad uzber sadrumstaloto bekonu, tomātus, sarkano sīpolu un vēl mazliet zilā siera kā tāda.