10. Glazēta apelsīnu kūka 0

Glāze miltu
½ tējkarote vaniļas ekstrakta
5 olas
1 ēdamkarote cepamā pulvera
¾ glāzes piena
2 glāzes cukura
2 ēdamkarotes rīvētas apelsīna mizas (tikai oranžo daļu balto ne)
1 glāze miltu
Šķipsna sāls

Te būs vajadzīga apaļa panna ar konusu vidū. Iesmērē to ar sviestu un tad apkaisi ar miltiem tā, lai būtu apklāta visa pannas iekšējā virsma.

Sakul kopā sviestu un cukuru līdz masa kļūst pavisam vijīga. Derēs elektriskais kuļamais aparāts.

Pievieno vaniļu un apelsīna mizu, turpini kult.

Pievieno olas, vienu uzreiz, pēc katras olas kārtīgi sakuļot.

Sasijā kopā miltus, cepamo pulveri un sāli. Atstājot aparātu ieslēgtu, pievieno vispirms mazliet miltus, tad mazliet piena, tad mazliet miltus u.tml, pabeidzot ar miltiem. Turpini kult līdz masa ir gluda.

Ielej mīklu pannā un pie 180 grādu temperatūras cep apmēram stundu līdz pieskaroties kūkas virsmai, tā atlec atpakaļ. Ja ir vārīgāki pirksti, iebaksti kūkā zobu bakstāmo un, ja tas paliek tīrs, tad kūka ir gatava. Izņem kūku no plīts.

Pirms kūka uzcepusies, katliņā ieliec ¼ glāzi mīksta sviesta, 1/3 glāzi apelsīnu sulas un 2/3 glāzes cukura. Sildi un maisi līdz sviests un cukurs ir izkusis. Kolīdz kūka ir ārā no plīts, pārlej šo glazūru tai pāri, ļaujot tai tecēt gar malām un gar konusu. Ļauj kūkai pilnībā atdzist, pirms ņemt to ārā no pannas. Te principā sanāk glazēts kēkss.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI