Ekrānšāviņš no X

Risoto, sardīnes, proseco un tiramisu dzimtene 0

Venēcijas virtuve ir unikāla, un viens no tās slavenākajiem ēdieniem ir “Sarde in Saor”, kas ir vairāk nekā tikai ēdiens – tā ir daļa no vietējās kultūras un vēstures. Šo recepti izstrādāja Venēcijas zvejnieki, lai saglabātu zivis svaigas garās jūras ekspedīcijās.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
Veselam
Pat neliela deva var izraisīt problēmas: ārsti brīdina par populāra bezrecepšu medikamenta iespējamiem bīstamajiem blakusefektiem
Veselam
Tas ir smags darbs mūža garumā! Lūk, 13 triki un padomi, kā uzturēt savu atmiņu asu kā nazis
Lasīt citas ziņas

Marinētās sardīnes tiek apstrādātas ar sīpoliem, kas lēnām sautēti baltvīnā un etiķī, pievienojot saldenumam rozīnes un ciedru riekstus. Šīs sastāvdaļas piešķir ēdienam unikālu saldo un skābo garšu līdzsvaru, kas ir raksturīgs Venēcijas tradicionālajiem ēdieniem.

“Sarde in Saor” bieži tiek pasniegts kā uzkoda vai pamatēdiens festivālos, un tas iemieso Venēcijas attiecības ar jūru. Lai gan tas ir tradicionāls ēdiens, mūsdienās to var atrast arī greznos restorānos, un tas kļūst arvien populārāks starp tūristiem, kas vēlas izbaudīt autentiskus vietējos ēdienus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai gan Itālija ir slavena ar savu virtuvi, daudzi nezina, ka tieši Venēcijā radās slavenais deserts tiramisu. Tas tika izgudrots 20. gadsimta otrajā pusē, lai nodrošinātu kārumu, kas vienlaikus sniedz enerģiju.

Gastronomiskais noslēpums – “Venēcijas risoto”. Risoto ir viens no Venēcijas kulinārijas lepnumiem. Venēcieši tam pievieno sēnes un jūras veltes, lai radītu unikālo garšu. Katra recepte ir mantojums, kas nodots no paaudzes paaudzē, tomēr saglabājot vienoto pilsētas garšas tradīciju.

Lai gan Venēcija nav pazīstama ar plašām vīna plantācijām, tās tuvumā esošās teritorijas piedāvā augstas kvalitātes Prosecco vīnu. Daudzi vietējie restorāni piedāvā vīnus tieši no šiem tuvējiem vīna dārziem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.