7 labas lietas iesaka žurnāla “Mājas Viesis” autore Vija Beinerte 0
Grāmata
Paskāls Mersjē, “Lea”, no vācu valodas tulkojusi Silvija Brice. Vairāk jau varētu neko arī neteikt, jo abi šie vārdi paši par sevi ir kā augstākās raudzes zīme, kas apliecina, ka mūs gaida aizraujošs, gudri un smalki savērpts ceļojums laikā, telpā un zemapziņas dzīlēs. Daudz var ieraudzīt, ja proti klausīties. Otrā un sevī pašā. Jo pēkšņi izrādās, ka, mēģinot izprast otru, tu sāc labāk izprast pats sevi.
Filma
Denijs ir mūziķis, bagāts, slavens un nožēlojams. Līdz brīdim, kad viņš saņem kādu pirms četrdesmit gadiem viņam adresētu, bet tā arī nenogādātu vēstuli, kurā teikts: slava un nauda nespēs izpostīt tavu dzīvi, tikai tu pats… Šī atziņa liek viņam doties ceļojumā. Meklējot tos, ko reiz pazaudējis, Denijs atrod pats sevi, mīlestību un dzīves jēgu.
Filmas “Denijs Kolins” režisors ir Dens Fogelmanis, lomās Als Pačīno, Anete Beninga, Dženifere Gārnere, Kristofers Plammers.
Sarīkojums
Sestdien, 21. martā, arēnā “Rīga” notiks vērienīga īru deju izrāde “Lord of the Dance: Bīstamās spēles”. Noformējumam izmantotas trīsdimensiju hologrāfiskas projekcijas, krāšņi tērpi, Džerarda Fahī mūzika un Maikla Fletlija horeogrāfija. Stāstu par labā un ļaunā cīņu izdejos četrdesmit izcilu dejotāju.
Izstāde
Dizaina studijā “Laimes lāde” Rīgā, Miera ielā 12, skatāma mākslinieces Agneses Bules izstāde “Laimes eņģeļi”. Ekspozīcijas iekārtotāji sola, ka ikviens te atradīs savu eņģeli…
Jaunums
Ātrā palīdzība Pelnrušķītei – tā varētu nosaukt “Shiseido” kosmētikas līnijas “Ibuki” jaunumu “Multi-Solution Gel”. Ja tava āda ir jutīga pret laika apstākļiem, gaisa piesārņojumu, neveselīgu uzturu, miega trūkumu vai stresu, šis produkts ir domāts tev. Dziedīgo želeju var uzklāt uz nelāga izsituma, paplašinātas poras vai pēkšņa apsārtuma gan no rīta zem kosmētikas, gan pa dienu virs kosmētikas, gan vakarā kā masku. Nelielo eleganto trauciņu var turēt vienmēr pa rokai mājās vai nesāt līdzi kosmētikas maciņā. Noderīgs papildinājums ikdienas skaistumkopšanas rutīnai.
Gardi!
Kolrābis ar ķimeņu eļļu un dzērvenēm – vēl viena burvīga recepte, ko man iemācījis garšu pavēlnieks Ingmārs Ladigs. Sagriežu nelielu kolrābi plānās sloksnēs un pārklāju tās ar nomizota citrona šķēlēm. Uzkarsēju katliņā ūdeni, piemetu šķipsniņu sāls un cukura, leju uz kolrābja sloksnēm, ļauju minūtes desmit ievilkties, tad nokāšu. Ar karotīti izgriežu no nomizota ābola bumbiņas, pārleju tās ar ābolu sulu un viegli izkarsēju. Lieku bumbiņas pārlocītās kolrābja sloksnēs un kārtoju uz šķīvja. Izkarsēju katliņā ķimenes, lai tām atraisās smarža, pārleju ar olīveļļu, ļauju ievilkties. Apslaku kolrābju sloksnes ar šo eļļu, dekorēju ar dzērvenēm. Veselīgi un gardi!
Dzīves gudrība
“Labu var mācīties pat no ļaunajiem un gudrību arī no muļķiem.”
Johans Kaspars Lavaters