Septiņas labas lietas iesaka Vija Beinerte 0
Grāmata
Tikai tulkotājas vārds lika man pārvarēt pretestību. Pa vairākiem lāgiem liku grāmatu malā, nekādi nevarēju ielasīties, līdz pēkšņi atskārtu, ka tā mani ir ievilkusi. Pasaka lieliem puikām, kam nekad nav gana. Mīlestība un neprāts uz naža asmens, uz sniegota kalna smailes. Tomass Glaviničs “Lielākais brīnums”, apgāds “Zvaigzne”. No vācu valodas tulkojusi Silvija Brice. Lasāmviela inteliģentai laika notriekšanai. Labāk sākt piektdienas pavakarē.
Filma. Kad meistari niekojas
Četrkārt oskaroto brāļu Koenu jaunākais darbs – komēdija “Sveicināts, Cēzar!” ir kā mīlestības vēstulīte zelta laiku Holivudai. Viena traka diena filmu studijā, kur no uzņemšanas laukuma tiek nolaupīts publikas mīlulis un apdraudēts ir ne vien filmas, bet arī studijas liktenis. Nevainojama stilistika, teicama humora izjūta un lielisks aktieru ansamblis – Džošs Brolins, Džordžs Klūnijs, Ralfs Fainss, Aldens Ērenreihs, Skārleta Johansone, Čenings Teitums, Tilda Svintone, Džona Hils – ļauj piemirst raizes un neiedziļināties dramaturģijas trūkumos.
Sarīkojums. Piepildīts laiks
Sirds ietrīsas laimes priekšnojautā – trešdien, 24. februārī, pulksten 19 kinoteātrī “Splendid Palace” viens no visu laiku izcilākajiem animācijas filmu meistariem Jurijs Noršteins (“Ezītis miglā”, “Šinelis”) uzstāsies ar lekciju “Par brīvību”.
Izstāde. Krāsu prieks
Līdz 12. martam mākslas galerijā “Daugava” Rīgā, Ausekļa ielā 1, lielformāta audeklos koši zied Maijas Tabakas “Dienvidu dārzi”.
Jaunums
Saule, sals un vējš, prieks, skumjas un satraukums – āda pieņem un atspoguļo visu, īpaši sejas āda. Lai pēc iespējas mazinātu laika un gravitācijas atstātās pēdas, Šveices selektīvās kosmētikas zīmols “Valmont” ir radījis “Moisturising Serumulsion”, kas apvieno seruma spēku ar emulsijas maigumu. Tas ne vien izlīdzina, nostiprina, baro un mitrina ādu, bet arī atjauno tās dabisko spēju veidot kolagēnu un hialuronskābi, proti, nenovecot.
Gardi! Vitamīnu bumba
Lapu kāpostu uzkoda ar medu un graudiem – vēl viena recepte, ko man iemācījis garšu pavēlnieks Ingmārs Ladigs.
Nomazgāju un noplūcu no kāta lapu kāposta lapas, viegli izkarsēju sviestā, lieku kaltēties cepeškrāsnī 120 grādos apmēram 20 minūtes, līdz tās kļūst kraukšķīgas. Karstā eļļā iemetu sauju griķu, pēc mirkļa ar putu karoti tos lieku uz salvetes dzesēties.
Kārtoju uz šķīvja lapu kāposta kraukšķus, cidoniju sīrupā mērcēta svaiga bumbiera gabaliņus un sakulta biezpiena pikučus. Pārberu ar taukšķētiem griķiem, ziedputekšņiem un dzērvenēm, pārleju ar medu. Gardi gan!
Dzīves gudrība
“Labākā gara velte, labākā radības dāvana ir saulains, priecīgs sirdsprāts.” Mārtiņš Luters