7 labas lietas iesaka žurnāla “Mājas Viesis” žurnāliste Vija Beinerte 0
Grāmata
Bernhards Recels, “Džentlmeņa rokasgrāmata”, apgāds “Zvaigzne”. Par to, kas jāzina dēlu mātēm, politiķu sievām un ikvienam vīrietim neatkarīgi no vecuma un ieņemamā amata.
Filma
Rotaļīgi viegli un smeldzīgi
Freds un Miks, seni draugi, satiekas Šveices kūrmājā. Freds ir komponists un diriģents, karjerai viņš ir pielicis punktu un atsaka pat Elizabetes II emisāram, kas lūdz viņu muzicēt prinča Filipa dzimumdienas koncertā. Miks ir kinorežisors, kas gatavojas uzņemt filmu, ko jau nodēvējis par savu radošo testamentu…
Oskarotā režisora Paolo Sorrentīno smalki savērptā traģikomēdija “Jaunība” rotaļīgi viegli un reizē smeldzīgi šķetina izvēles, vientulības, mīlestības un nāves pavedienus. Izcils aktieru ansamblis – Maikls Keins, Hārvijs Keitels, Reičela Veisa, Pols Deino, Džeina Fonda. Publika pēc seansa pēkšņi sāka aplaudēt. Tā negaidīti un skaisti.
Sarīkojums
Rīga – brīnumu galvaspilsēta
Advents ir klāt, un Rīga jau atkal kļūst par brīnumu galvaspilsētu, jo, kā vēstī leģenda, pirms vairāk nekā 500 gadiem te rotāta pirmā Ziemsvētku egle. Iegriezies Līvu un Doma laukumā, kur smaržo piparkūkas un šķind karuseļa zvārgulīši, izstaigā Ziemsvētku ceļu, kas vijas cauri visai pilsētai, sagaidi brīdi, kad krāšņi iemirdzēsies vakara ugunis, un atrodi savu visskaistāko egli!
Līdz 10. janvārim cauri Rīgai vīsies Ziemsvētku egļu ceļš.
Izstāde
Laternu stundā
Līdz 9. janvārim mākslas galerijā “Jēkabs” skatāma Alvja Zemzara gleznu izstāde “Ieeja par brīvu”, kur lielformāta audeklos gaismēnu, atspīdumu un krāsu priekā naksnīgās noskaņās uzmirdz Rīga, Londona, Amsterdama…
Jaunums
Ļauju, lai smalks smaržu mākonītis apskauj manu plaukstas locītavu. Gaisā uzvirmo jasmīna maigā burvība, ko ieskauj apelsīna svaigums un tik tikko jaušama rožu dvesma, kam pēkšņi pievienojas sandalkoka rūgtenums un muskusa pavedīgās notis. “Givenchy” aromātu burvis Fransuā Demaši ir radījis brīnumu, vārdā “Dahlia Divin Eau de Parfum”. Neparasts, juteklisks, izsmalcināti elegants – kā skatiens, kas savaldzina un apbur, kā pieskāriens, ko nav iespējams aizmirst.
Gardi!
Ziemsvētku priekšnojautās
Cepti āboli ar kanēli un piparkūku drumstalām – vēl viens viegli pagatavojams desertiņš, ko uzburt man iemācīja garšu pavēlnieks Ingmārs Ladigs.
Nomizoju un sagriežu daiviņās ābolus, sajaucu ar sviestu, cukuru un kanēli, izkarsēju katliņā uz lēnas uguns. Gatavo masu lieku formiņās. Sasmalcinu piparkūkas, sajaucu ar sviestu un ziežu pāri āboliem. Šauju cepeškrāsnī, atstāju simt astoņdesmit grādos uz desmit minūtēm.
Kārtoju uz šķīvjiem, dekorēju ar piparkūku gabaliņiem, putukrējumu vai vaniļas mērci un dzērvenēm. Gardi bezgala!
Dzīves gudrība
“Kalpo uzticīgi savam laikmetam – bet ne ļaunajam laika garam!”
Johans Kaspars Lafaters