Septiņas labas lietas iesaka Vija Beinerte 0
Grāmata
Ik vārds – kā skalpeļa grieziens prasmīga ķirurga rokā, kā žilbinošs saules stars, kas izduras cauri aizkariem, kā nevaldāms mīlnieku kaisles kliedziens.
Ja būtu iespējams sākt no jauna, adīt, izārdīt, pāradīt, pārradīt dzīves musturu – tā būtu žēlastība vai ļaunākais lāsts?
Keita Atkinsone, “Dzīve pēc dzīves”, no angļu valodas tulkojusi Silvija Brice. Apgāds “Zvaigzne”.
Filma
Rakstnieks, Pulicera balvas laureāts, traģiski zaudē sievu un paliek divatā ar savu piecgadīgo meitiņu. Taču ar to viņu pārbaudījumi tikai sākas… Divdesmit septiņus gadus vēlāk viņa meita cīnās ar pagātnes rēgiem, mēģinot izveidot savas attiecības…
Izcils aktieru ansamblis – Rasels Krovs, Amanda Seifrīda un Ārons Pols – režisora Gabriela Mučino smalki un gudri savērptā drāmā “Tēvi un meitas”.
Sarīkojums
Latvijas Radio koris savu 75 gadu jubilejas mēnesi atklās ar programmu “Canticum Canticorum” jeb “Augstā dziesma”, kas skanēs Sv. Pētera baznīcā piektdien, 6. novembrī, pulksten 19. Diriģents Kaspars Putniņš, kopā ar jubilāru muzicēs ansamblis “Sarband” (Vācija/Tuvie Austrumi).
Izstāde
No 14. novembra līdz 2016. gada 31. janvārim Mākslas muzejā “Rīgas birža” (Doma laukumā 6, Vecrīgā) skatāma izstāde “Nikolajs Rērihs un Latvija”.
Jaunums
Kā apburts dārzs, kur vienmēr ir pavasaris. Kā dzidras debesis rītausmā. Kā rotaļīgs vējiņš, kura dvesmā noslēpumaini sadzīvo jasmīna pavedīgums ar lotosa eleganci, rozes maigums ar apelsīna ziedlapu elpu un tad vēl cipreses rūgtenie toņi un muskuss. Tāds ir “Shiseido” jaunais aromāts “Ever Bloom”. Tev ienākot istabā, vīrieši uz brīdi pieklust un atskatās, lai ieraudzītu to, ko ir sajutuši.
Gardi!
Miežu risoto ar ķirbi un spinātiem – rudenīga recepte gardēžiem, ko man iemācīja garšu meistars Edgars Jaudzems.
Noskaloju un novāru miežus. Izkarsētu ķirbja mīkstumu samīcu un pievienoju miežiem. Pēc garšas piemetu svaigi maltus melnos piparus, drusku sāls un nedaudz citrona sulas. Izkausēju katliņā sviestu, līdz tas kļūst gaiši brūns un sāk smaržot pēc riekstiem.
Lieku šķīvī risoto, pārleju ar brūno sviestu, dekorēju ar spinātu lapiņām, ķirbja gabaliņiem un sēklām. Nudien gardi!
Dzīves gudrība
“Šajā šifru un signālu pasaulē bez vārdu dārznieka nevar.”
Ojārs Vācietis