Foto – Aija Geida

Сitāds Līgo siers ar zaļumiem 0

Biezpienu ieliek bļodā un ar rokām izmīca. Pienu uzkarsē līdz viršanai un pievieno biezpienu. Ar karoti maisa, līdz sāk atdalīties sūkalas un masa kļūst staipīga. Tad liek caurdurī un nokāš sūkalas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Pamani dīvainus priekšmetus mājoklī? 9 pazīmes, kas var liecināt par ļaunās acs klātbūtni
“Es lūdzu, lai to asins suni paņem.” Elejas Veronika atklāj, vai Latvijā gaidāms karš
“Mēs beidzot esam saņēmuši informāciju…” Atklāta jaunākā izlūkdienestu informācija par Ķīnas un Krievijas sadarbību
Lasīt citas ziņas

Pannā ar biezām malām uz ļoti mazas uguns izkausē sviestu, pievieno biezpiena masu, sāli, kurkumu un nepārtraukti maisa, lai sviests sajaucas ar siera masu un tā nepiedeg. Nedrīkst pārkarsēt, jo tad sviests sāk atdalīties. Kad masa kļuvusi plūstoša un šķidra, pieber sodu un maisa, līdz tā beigusi reaģēt. Izslēdz uguni un ļauj sieram nedaudz atdzist.

Tikmēr bļodiņā zaļumus sajauc ar ķiploku pulveri un maltiem melnajiem pipariem. No mazliet padzisušās siera masas veido desiņu, kuru apviļā zaļumos. Ietin cepamajā papīrā un liek ledusskapī, lai sastingst.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.