Saldie pīrāgi ar āboliem 
 0

Kā gatavot?

Uz galda izsijā miltus un ieberž tajos uz lēnas uguns izkausētu sviestu. Pievieno sāli. Pakāpeniski lej klāt aukstu ūdeni un mīca mīklu, līdz tā ir viendabīga, vijīga un nelīp pie rokām. Mīklu ietin pārtikas plēvē un noliek uz pusstundu atpūsties (istabas temperatūrā).

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Kā izskatās uzņēmēja Gavrilova 1,9 miljonus vērtā villa jūras krastā, ko “atņēmusi” banka?
“Šobrīd runa ir par dienām, varbūt dažām nedēļām…” Didzis Šmits aicina latviešiem “ieslēgt” izdzīvošanas instinktu 2
Kokteilis
10 iemesli, kāpēc Ūdensvīrs ir visbrīnišķīgākā zodiaka zīme
Lasīt citas ziņas

Gatavo ābolu pildījumu. Nomizo ābolus, sagriež tos mazos gabaliņos un apslaka ar citrona sulu, lai nesabrūnē. Katliņā ielej pāris ēdamkarotes ūdens, ieliek ābolus un uz lēnas uguns pavāra, lai tie ir mīksti, bet neizšķīst. Pievieno kanēli, cukuru, samaisa un noņem no uguns.

Mīklu plānā kārtiņā izrullē uz galda, izspiež aplīšus, liek vidū pildījumu un aiztaisa maliņas. Cep uzkarsētā eļļā, līdz pīrādziņi paceļas virspusē un paliek zeltaini brūni. Nosusina virtuves papīra dvielī un apkaisa ar pūdercukuru. Tā kā mīklai ir pievienots diezgan daudz sviesta, pīrādziņi ir ļoti kraukšķīgi. Šī mīkla pēc garšas un struktūras ir mazliet līdzīga kārtainajai mīklai, tikai pagatavošana ir krietni vienkāršāka.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.