Šodien pasaulē svin šokolādes dienu. Ķiršu un šokolādes torte “Baudījums” 0
Torte sanāk debešķīgi garda – veiksmīgi apvienota maiga, maiga krēma, skābenu ķiršu un gaisīga biskvīta garša. Ķiršu kompota vietā var izmantot sasaldētus ķiršus. Tos vajag atkausēt, ļaut iztecēt sulai un ar to sulu piesūcināt biskvītu.
Sastāvdaļas mīklai – 3 olas, 150 g cukura, 150 g miltu. Vēl vajag apmēram 100 – 150 g ķiršu kompota, 100 g šokolādes.
Sastāvdaļas krēmam – 250 g saldā krējuma (30%), 250 g maskarpones siera, 150 g cukura.
Pagatavošana.
Olas sakuļ ar cukuru (apmēram 5 – 7 minūtes). Pievieno miltus un samaisa ne pārāk biezu mīklu.
Mīklu lej ietaukotā apaļā veidnē un cep 180 grādus karstā cepeškrāsnī aptuveni 20 – 25 minūtes.
Uz saceptā biskvīta turpat apaļajā veidnē uzlej ķiršu kompotu tā, lai tas iesūktos nedaudz iekšā, bet biskvīts neizjuktu.
Uz piesūcinātā biskvīta liek ķiršus bez kauliņiem.
Sagatavo krēmu. Saldo krējumu sakuļ ar cukuru stingrās putās, pievieno maskarpones sieru, samaisa.
Krēmu vienmērīgi izliek uz ķiršiem veidnē.
Šokolādi sarīvē uz smalkās rīves un nokaisa visu tortes virsu.
Veidni liek ledusskapī uz 3 – 4 stundām.
Labu apetīti!